ICIBNS

Despre noi

Broșura Aniversara 20 de ani de la înființare 

 

Video 20 de ani de la înființarea Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Științe al UBB

INFORMATȚII GENERALE

Institutul de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nanoștiințe al Universității Babeș-Bolyai a fost înființat în anul 2001, sub denumirea de Institutul de Cercetări Experimentale Interdisciplinare, ca unitate autonomă de cercetare și transfer de tehnologie.


Scopul Institutului este de a desfășura activități de cercetare interdisciplinare în cele mai actuale teme de cercetare științifică și tehnologică în domenii precum: Bioștiine, Nanoștiințe și procese fizico-chimice care apar la interfața biosistemelor cu sistemele nanostructurate naturale și artificiale. În același timp, scopul nostru este este de a transfera rezultatele obținute către potențialii beneficiari locali, naționali și internaționali.

În mod lunar, Institutul găzduiește seminarii științifice, oferind un cadru propice pentru prezentarea și discutarea celor mai recente inovații și descoperiri în domeniile de cercetare relevante pentru membrii săi. Invitarea unor specialiști de marcă, recunoscuți la nivel internațional, contribuie la promovarea unui schimb constructiv de idei și la susținerea unui dialog academic profund și diversificat.


La fiecare doi ani, Institutul de Cercetare Interdisciplinară în Bio-Nanoștiințe organizează, împreună cu Facultățile de Fizică, Chimie și Biologie, Conferința Internațională „Spectroscopii Avansate asupra Sistemelor Biomedicale și Nanostructurate”. Președinții de onoare ale acestor conferințe au fost câștigătorii Premiului Nobel Prof. Richard Ernst (2004), Prof. Ahmed Zewail (2006) și Jean-Marie Lehn (2011).

Director:

Prof. Dr. Simion SIMON

Directori adjuncți:

Acad. Prof. Octavian POPESCU – founding honorary member

Prof. Simion AȘTILEAN – programe de masterat, doctorat și postdoctorat

Prof. Petru ILEA – acreditare și servicii pentru comunitate

Conf. Beatrice Kelemen – regional and international programs

ro_RO